8 Ekim 2015 Perşembe

Hong Kong Gezi Rehberi

Uzun yıllar İngilizlerin yönetimi altında kalmış olan Hong Kong, Uzak Doğu’nun en güzel şehirlerinden. Aslında Hong Kong için şehir demek yanlış olur. Burası  Çin Halk Cumhuriyeti‘ne bağlı özel yönetim bölgesi ve Hong Kong Adası, Kowloon Yarımadası ve 235 kadar küçük adadan meydana gelmektedir. Ülkemizden direk olarak Hong Kong’a gezi turu düzenlenmese de bireysel olarak Hong Kong’a giden sayısı bir hayli fazla. Özellikle Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen Kanton Fuarı’na giden iş adamları 2-3 günlük arada hemen 2 saat uzaklıkta yer alan Hong Kong’a geçmeyi tercih ediyor. Bununla birlikte THY direk olarak Hong Kong’a sefer düzenleyen firmalardan biri.
Siz de Uzak Doğu’nun bu gelişmiş şehrine gitmeyi düşünüyorsanız ihtiyacınız olan tek şey biraz araştırma. Hong Kong gezisi boyunca gerekli olabilecek tüm önemli konuları Hong Kong Gezi Rehberi sayfalarında bulabilirsiniz.

Hong Kong Hakkında Bilgiler

Hong Kong dünyanın en çok turist çeken yerlerinden biridir. Gelişmiş bir devlet olan Hong Kong ticaret, teknoloji, modernizm nedenleri ile zaman içerisinde cazibe merkezi haline gelmiştir. Köklü bir tarihe sahip olsa da Hong Kong’un günümüzdeki halinin temelleri Hong Kong’un 19. yüzyılda İngiliz sömürgesi olması ile atılmıştır. Bu durum Hong Kong üzerinde oldukça etkili olmuştur. Nem oranının yılın hemen her döneminde fazla olduğu Hong Kong için en uygun gezi zamanı olarak Ekim – Kasım, Nisan – Mayıs ayları görülmektedir.
Hong Kong, Uzak Doğu’nun en gelişmiş, en güzel kentlerinden biri. Yakın geçmişte İngiliz hakimiyetinde yıllar geçiren şehir sahip olduğu olanaklar ile komşularından ayrılıyor. Ülkemizde Kong Kong gezisi düzenleyen firma olmasa da güzel bir araştırma ile Hong Kong’a bireysel olarak gidebilir, Asya’nın bu büyüleyici şehrini keşfedebilirsiniz. Eğlenceli bir Hong Kong gezisi için ihtiyacınız olabilecek tüm gerekli bilgileri Hong Kong Gezi Rehberi sayfalarında bulabilirsiniz.

Hong Kong Hakkında Bilgiler

Hong Kong, Çin’de yer alan özel idari bölgelerinden (SAR – Special Administrative Region) biridir. Eskiden İngiliz yönetimi altında olması nedeniyle ve günümüzde Çin etkisi ile çoklu kültürlerin yaşandığı bir yerdir. Hong Kong Çin’in ilk özel idari bölgesidir. 1997 yılında Çin bağımsızlığına kavuşana kadar 150yıl İngiliz Kolonisi olarak hüküm sürmüştür. Bu nedenle şehrin birçok öğesinde İngiliz etkisi görülmektedir.
1950 – 1990 arasında büyük gelişim gösteren Hong Kong, finans, iş ve turizm sektöründe dünya liderleri arasına girmiştir. Bunun dışında ithalat ve ihracat hususunda da dünyada adından bahsedilen yerlerden biridir. Dünyanın en önemli liman kentlerinden olan Hong Kong, mimarisi, dağlık kesimi, bulutlu havası ile yılın her döneminde turist çeken bir şehirdir. Kapitalizm ile Çin geleneklerini birleştirdiği için bazıları tarafından eleştirilse de Çin’in en güzel ve en ünlü şehirlerinden olma özelliğini korumaktadır. Güney Çin’de yer alan bu şehir 1100 metre karelik bir alan kaplamaktadır. Adalardan oluşan bu şehirde 260 kadar ada mevcuttur ve çoğunda yerleşim vardır.

Vize

Hong Kong gezisi için Türk vatandaşlarının vize almalarına gerek yoktur. (Önemli Not: Ülkemizde birçok iş adamı Kanton Fuarı için Çin’in Guangzhou şehrine gitmekte ve fuar döneminde Hong Kong’a geçiş yapmaktadır. Hong Kong giriş çıkışında sıkıntı olmasa da Hong Kong’dan Guangzhou’ya (Çin) tekrar giriş yapabilmeniz için çok giriş çıkışlı Çin vizesine ihtiyacınız olmaktadır.)

Resmi Tatiller

  • 1 Ocak (Yılbaşı)
  • Genelde Ocak sonu (Çin takvimine göre ilk ayın ilk, ikinci ve üçüncü günleri)
  • Şubat başı (Ching Ming Festivali)
  • Paskalya (5 Nisan)
  • 1 Mayıs (İşçi Bayramı)
  • Genelde Mayıs ayında (Çin takvimine göre dördüncü ayın 8. günü)
  • Genelde Haziran ayında (Çin takvimine göre 5. ayın 5. günü)
  • 1 Temmuz (Hong Kong özerk yönetim bölgesi kuruluş günü)
  • Genelde Eylül ayında (8. ayın 16. günü)
  • 1 Ekim (Ulusal Gün)
  • Genelde Ekim ayında (9. ayın 9. günü)
  • 25 Aralık (Noel)

Türk Konsolosluğu

  • Adres:  Room 301, 3/F, Sino Plaza, 255-257 Gloucester Road, Causeway Bay, Hong Kong S.A.R
  • Konsolosluk Çağrı Merkezi Numarası: + 90 312 292 29 29
  • Telefon: +852 2572 1331, +852 2572 0275, Faks: +852 2893 1771
  • Başvuru Kabul Saatleri: 09.30 – 13.00

Hastaneler

Hong Kong’da sağlık hizmeti genellikle kaliteli fakat pahalıdır. Seyahat ederken sigorta yaptırmaya ve gerekli belgeleri yanınızda bulundurmaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Özel ve devlet sağlık hizmetleri olarak ikiye ayrılan sağlık hizmeti acil durumlarda 999 numaralı telefondan ulaşılarak istenebilir. Acil sağlık hizmetini kullanmanın bedeli 570 HKD’dır. Tedavi sırasında ödeme yapamayanlar için sonradan ödeme seçeneği vardır. Hong Kong’daki hastanelerin hemen hepsinde İngilizce konuşan çalışanlar mevcuttur. Hong Kong’da sağlık hizmeti alabileceğiniz yerlerden bazıları şunlardır:
Hong Kong Adası’nda bulunan yerler:
  • Hong Kong Merkez Hastanesi (2522 3141; 1B Lower Albert Rd, Central) Özel
  • Matilda Uluslar Arası Hastanesi (2849 0111, 24 saat yardım hattı 2849 0123; 41 Mt Kellett Rd, The Peak) Özel
Kowloon’da bulunan yerler:
  • Hong Kong Baptist Hastanesi (2339 8888; 222 Waterloo Rd, Kowloon Tong) Özel
  • Princess Margaret Hastanesi (2990 1111, 24 saat yardım hattı  2990 2000; 2-10 Princess Margaret Hospital Rd, Lai Chi Kok) Devlet
  • Queen Elizabeth Hastanesi (2958 8428; 30 Gascoigne Rd, Yau Ma Tei) Devlet
  • Diğer:
  • Prince of Wales Hastanesi (2632 2415; 30-32 Ngan Shing St, Sha Tin) Devlet
Hong Kong’da birçok eczane bulunmaktadır. Kırmızı, beyaz haç sembolü ile gösterilen eczanelerde ilaç satışı çoğunlukla reçete ile yapılmaktadır.

Hong Kong Tarihi

Hong Kong tarihi köklü geçmişinin yanı sıra İngiliz himayesinde yaşadığı dönemlerle de dikkat çekmektedir. Arkeolojik kazılar yaklaşık 30.000 yıl öncesinde bu bölgede yerleşim olduğunu ve dolayısıyla Hong Kong tarihinin başladığını göstermektedir. Çin ile birleşmesi ile ancak 19. yüzyılda Qing Hanedanlığı döneminde olmuştur. Ülkenin güneyinde yer alan bu şehir tarihi boyunca farklı olaylara sahne olmuştur ve günümüzde dünyanın en kozmopolit kentlerinden biridir.
1841 yılında Qing Hanedanı’nın savaşta yenilmesi üzerine Çin Hükümeti Hong Kong’un İngiliz kolonisi haline gelmesine karar vermiştir. Nanking Anlaşması ile 1842 yılında başlayan bu uygulamadan sonra ikinci bir savaş yenilgisi ardından Pekin de koloni yönetimine eklenmiştir. Buraların ve civarın yönetiminin 99 yıllığına verilmesi kararlaştırılmıştır.
II. Dünya Savaşı başladığında İngiliz Devlet Başkanı Winston Churchill Hong Kong’u “alınamayacak kale” olarak nitelendirmiştir. Fakat yeterince savunulmadığı için çok kısa bir süre içerisinde Japonya tarafından kuşatılmıştır. Bu hem Hong Kong tarihi için bir ilk hem de İngilizlerin ilk defa koloni kaybetmesi durumudur. Savaştan hemen sonra İngiltere, Hong Kong’u geri almak için harekete geçmiştir. Fakat bu konuda başarılı olamamış ve bölge üzerindeki yönetim gücünü kaybetmişlerdir. Hong Kong’un savaşın etkisinden kurtulması şaşırtıcı derecede hızlı olmuştur. Ekonomik açıdan da toparlanan Hong Kong serbest piyasasına kavuşmuştur.
Hong Kong tarihindeki önemli olaylardan biri de komünistlerin 1949 yılında Çin’i etkisi altına almalarıdır. Bu dönemde birçok kişi Hong Kong’a kaçmıştır. İş adamlarının da kaçış yeri olarak Hong Kong’u görmesi ticaretin canlanmasını sağlamıştır. 20. yüzyılın sonlarında Hong Kong’da kişi başına düşen milli gelir birçok ülkeyi geride bırakmıştır. Ticaret ve ekonomi anlamında güçlü temellerin atıldığı bu günlerden sonra Hong Kong, Londra, Tokyo ve New York ile dünyanın en gelişmiş dördüncü ekonomisi haline gelmiştir.
Ülke içerisinde yaşanan göçler sonucunda Kowloon ve Hong Kong daha da kalabalık hale gelmiştir. Bu nedenle bu yerleri iki ayrı koloni olarak ayırmak mümkün olmamıştır. Son olarak 1997 yılında Hong Kong, Çin Halk Cumhuriyeti’nin ilk özel idari bölgesi olmuştur. Bu yönetim şekli ile hem şehre göç kontrol altına alınmıştır hem de Çin’de uygulanan sansür, kısıtlama gibi konularda kendi uygulamalarına izin verilmiştir. Bu uygulama ile Hong Kong hem Çin ruhunu hem de kendine özgü özellikleri yansıtmaktadır. Onu farklı kılan belki de bu durumdur. 1997 yılında meydana gelen bu değişiklikten sonra Hong Kong’da uygulama ve yaşayış tarzı olarak köklü değişiklikler meydana gelmemiştir. Bununla birlikte Hong Kong tarihi boyunca kentin ruhu korunmuştur. Şehrin yapısı ve imkanları kullanılarak kent bir liman ve ticaret merkezi haline getirilmiştir. Günümüzde sadece Asya’nın değil tüm dünyanın en önemli kentlerinden biridir.

Hong Kong Hava Durumu

Hong Kong hava durumu dört mevsimi yansıtır. Dönence altı tropikal iklim özelliklerinin görüldüğü Hong Kong’da kışlar soğuk ve kuru geçerken yaz ayları sıcak ve kimi zaman ılımandır. Ekim – Aralık arasında hava sıcaklıkları ılımandır, gökyüzü açıktır ve güneş sık sık kendisini gösterir. Ocak ve Şubat ayları genellikle bulutlu, soğuk ve kurudur. Mart – Mayıs arasında daha ılıman günler yaşanır. Bu dönemde sis olayı görülebilir. Ağustos ayı sıcaklık ve nemin en yüksek olduğu ay olması nedeniyle ziyaret için pek tercih edilen bir dönem değildir.

Hong Kong Gezisi için Uygun Aylar

Hong Kong gezi zamanı için en uygun dönem olarak musonların arasındaki zaman görülmektedir. Bu dönemler ise Mart – Nisan, Ekim – Kasım arasına denk gelmektedir. Gökyüzünün genelde açık olduğu bu dönemlerde nem oranı düşüktür, hava sıcaklığı ne çok sıcak ne de çok soğuktur. Hong Kong seyahatiniz soğuk günlere denk gelmese de yanınızda yağmurluk ve hava değişikliklerine uygun kıyafetler bulundurmanızda fayda vardır. Ziyaret zamanı olarak en uygun aylar Ekim, Kasım ve Aralık olarak görülür.

Hong Kong’da Gezilecek Yerler 

Hong Kong gezisi boyunca gezip görebileceğiniz birçok önemli yer var. Victoria Zirvesi, Disneyland, Ocean Park, Avenue of Stars, Man Mo Temple, Ladies Market, Madame Tussauds Müzesi, Sky100, Hong Kong Park, Po Lin Manastırı ve Tian Tan Buda şehirdeki en önemli gezi noktalarından bazıları.
Hong Kong’da yer alan tüm bu önemli gezi noktaları hakkında detaylı bilgileri Hong Kong Gezilecek Yerler sayfasında bulabilirsiniz.

Hong Kong’dan Ne Alınır? 

Hong Kong alışveriş konusunda dünyanın en önemli şehirlerinden biridir. Alışverişlerde katma değer vergisinin sıfır olması şehre gezmeye giden kadar alışveriş için gidenlerin de olmasını sağlar. Para birimi olarak Hong Kong Doları’nın kullanıldığı şehirde alışveriş yapabileceğiniz birçok ortam var. Alışveriş merkezleri kadar sokak pazarları da sunduğu birçok ürün ile gezginlerin dikkatini çeker. Bunlar dışında pazarlık Hong Kong alışveriş kültürünün vazgeçilmez bir öğesi.

Hong Kong  Para Birimi Hong Kong Doları

Hong Kong’da kullanılan para birimi Hong Kong Doları‘dır. Mayıs 2015 kurlarına göre 1 Euro 8,5 HKD, 1 Amerikan Doları ise yaklaşık 7,5 HKD’dir. Hong Kong dolarının madeni versiyonu devlet tarafından basılsa da banknotlar HSBC, Standart Sözleşmeli Banka ve Çin Bankası tarafından basılmaktadır. Banknotların renkleri ve üzerindeki şekiller çeşitlilik göstermektedir.
Döviz Bozdurma: Hong Kong’un finans merkezi olmasını sağlayan nedenlerden biri para akışının kontrol edilmemesidir. Yerli ve yabancılar istedikleri kadar para giriş ve çıkışı yapabilmektedirler. Hong Kong’da döviz bozdurma işlemi yapacaksanız bankalar en iyi oranları vermektedirler. Fakat Standart Sözleşmeli Banka ve Hang Seng Bankası döviz bozdurma işlemi için 50 dolar gibi bir ücret talep ederken HSBC 100 dolar istemektedir. Bu oran bozdurduğunuz para arttıkça artış göstermektedir.
Turistik bölgelerde Cheqeupoint gibi resmi para değişim noktaları bulunmaktadır. Genellikle daha uzun çalışma saatlerine sahip olan bu yerler döviz bozdurma işlemi için komisyon almasa da döviz oranlarını genelde düşük olarak vermektedir. Bozdurma işlemini yapmadan önce bilgi almanızda fayda vardır. En kötü oranlar havaalanlarında verilirken otellerde döviz bozdurma oranları nispeten daha iyidir.
ATM ler nakit çekimi ve döviz bozdurma işlemi için kullanılabilir. Bu işlem için dört haneli şifrenizi bilmeniz gerekmektedir. Bunun dışında ATM’lerden yapılan işlemlerde ücret alınabileceğini göz önünde bulundurmanızda fayda vardır.

Hong Kong’dan Ne Alınır?

Alışveriş konusunda farklı alternatifler sunan Hong Kong’dan alabileceğiniz ürünler arasında şunlar bulunmaktadır:
Antika ve Koleksiyon Parçaları: Çin’e özgü ürünlerin satıldığı mağazaların birçoğunda antika ürünleri, özellikle seramik çalışmaları bulmak mümkündür. Antika ve koleksiyon meraklısıysanız Hollywood Road ve Cat Street mutlaka gitmeniz gereken yerlerin başında gelmektedir. Bunun dışında Hong Kong şehir merkezinde de antika ve koleksiyon parçaları alabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Gün be gün talebin artması nedeniyle fiyatlar da artmaktadır. Fakat özellikle bu ülkeye özgü olan ürünler için belirlenen fiyatlar değerindedir.
Sanat Ürünleri: Hong Kong’da sanat galerilerinin yaygınlaşması ile Hong Kong’dan alınabilecek ürünler arasına sanat eserleri de girmiştir. Özellikle Asya ülkelerine ait koleksiyonların sergilendiği galerilerden bu eserler ve bunlarla ilgili diğer çalışmalar satın alınabilir. Antika haritalar, eski fotoğraflar ve resim çalışmaları en çok satışı yapılan ürünlerdendir.
Halı: Çin, Hindistan ve İran halı çeşitlerinin bulunabileceği en iyi yerlerin başında Hong Kong gelmektedir. Halı ve kilim Hong Kong’dan hediyelik olarak alabileceğiniz ürünlerdendir. Hollywood Road ve Wyndham Street halı ve kilim alabileceğiniz yerlerdendir.
Çin Porseleni: 16. yüzyılda Avrupa’dan getirilen porselen işlemeciliği zaman içerisinde gelişim göstermiş ve günümüzde de devam eder durumdadır. İşleme kısmında görülen yerel etki ardından adına “Çin” ibaresinin de eklendiği porselen çeşitlerinden bütçenize uygun bir şeyleri mutlaka bulursunuz. Birçok mağazada Çin porseleni bulabilirsiniz. Fakat özgün ve orijinal ürünler konusunda dikkatli olmanızda fayda vardır.
Elektronik Ürünler: Vergi uygulaması olmaması ve gelişmiş teknolojisi nedeniyle Hong Kong elektronik ürün alabileceğiniz en iyi yerlerdendir. Her ne kadar günümüzde son teknoloji ürünler dünyanın her noktasında ulaşılabilir olsa da Hong Kong eski havasını korumaktadır. Bir ürün alacağınızda fiyat karşılaştırması yapmanızda fayda vardır. Fortress, Star Computer City, Computer& Digital Mall elektronik ürün seçenekleri ile dikkat çeken yerlerdendir.
Takı: Hong Kong takı satış yerleri açısından oldukça fazla seçeneğe sahip bir şehirdir. Dünyanın dördüncü büyük pırlanta endüstrisine sahiptir. Ayrıca altın işlemeciliği konusunda da oldukça ileri düzeydedir. Yeşim taşı ise Hong Kong’dan alabileceğiniz özgün çeşitler şeklinde sunulmaktadır. Ayrıca buradan satın alabileceğiniz takılarda inci içeriği de bulunabilir.
Takım Elbise: Hong Kong takım elbise alabileceğiniz en iyi şehirlerden birisidir. 1. kalite takım elbise üretimi ile ünlü olan Hong Kong’da kendi ölçülerinize uygun takım elbise diktirmeniz de mümkündür.
Chopstick (Yeme çubuğu): Çin’e özgü olan bu çubuklar günümüzde farklı tasarımlardan etkilenir hale gelmiştir. Hem uygun fiyatlı olması hem de özgün olması nedeniyle Hong Kong’dan alınabilecek ürünlerin başında gelmektedir.
Çay: Çin çayı 1000 yıldan fazla süredir sağlık ve ferahlık kaynağı olma özelliğini korumaktadır. Farklı aromalarda olan çay seçeneklerini hem tadabilir hem de hediyelik olarak satın alabilirsiniz.
Giyim Ürünleri: Özellikle ipekten yapılan ve Çin esintileri taşıyan kadın kıyafetleri oldukça popülerdir. Hong Kong’da hemen her yerden satın alabileceğiniz giyim ürünlerinin kalitesi konusunda dikkatli olmanızda fayda vardır.
Saat: Hong Kong saat çeşitliliği konusunda başınızı döndürecek kadar çok seçenek sunabilecek bir dünya kentidir. Dünya markalarının yanı sıra Oriental, Time, Kowloon ve Emperor Saat dükkanlarında yerel saat çeşitlerini görmek de mümkündür.
Kozmetik Ürünleri: Vergi dışında kalan ürünlerden olması nedeniyle fiyat çeşitliliği yaşansa da kozmetik ürünleri Hong Kong’dan alınabilecek şeylerdendir. Özellikle yüksek kalitede olanlar tercih edilmelidir. Lockhart, Kai Chui, Granville ve Sai Yeung Choi caddeleri kozmetik alışveriş yapabileceğiniz yerlerdir.

Hong Kong Alışveriş Merkezleri

Hong Kong alışveriş merkezleri açısından birçok seçenek sunan bir şehirdir. Hong Kong özellikle birçok ürünün vergi kapsamına girmemesi nedeniyle alışveriş severlerin tercih ettiği yerlerden biridir. Bu kozmopolit kentte gidebileceğiniz alışveriş merkezlerinden bazıları şunlardır:
Hong Kong Adası’nda Yer Alan Alışveriş Merkezleri
  • Cityplaza: Hong Kong adasında yer alan en büyük alışveriş merkezidir. Bir aile şirketi olan bu yerde yaklaşık 170 tane mağaza vardır. Alışveriş merkezi içerisinde ayrıca Hong Kong’un tek buz pisti de bulunmaktadır.  Adres: 18 Taikoo Shing Caddesi.  Ulaşım: MTR Tai Koo İstasyonu’ndan Cityplaza çıkışını izlemelisiniz.
  •  G.O.D.: Stil sahibi ve özgün ürünler arıyorsanız gideceğiniz Hong Kong alışveriş merkezi burası olmalıdır. “Goods of Desire” (Arzunun Ürünleri) yapısının kısaltması olan bu alışveriş merkezinde modern ürünlerden yerel kıyafetlere farklı ürünler bulunabilir.  Adres: G/F 2 Yi Chun Sokağı, Sai Kung
  •  Fashion Walk: Dünyanın, Avrupa’nın ve Çin’in son moda ürünleri burada bulunabilir. Adres: Causeway Körfezi.  Ulaşım: MTR Causeway Körfezi E çıkışı
  • Horizon Plaza: 28 katlı bir mobilya ve moda fabrika satış yapısıdır. Adres: 2 Lee Wing Caddesi, Ap Lei Chau. Ulaşım: MTR Diamond Hill İstasyonu C2 Çıkışından ulaşılabilir.
  • Ifc Mall: Hong Kong’un en çok göze hitap eden alışveriş merkezlerinden biridir. 200 kadar mark aynı çatı altında bulunabilir. Adres: 8 Finance Caddesi, Merkez. Ulaşım: MTR Hong Kong İstasyonu A Çıkışı
  •  Landmark: Hong Kong alışveriş merkezleri arasından en lüks olanlarındandır. Dünyaca ünlü birçok markayı burada bulmak mümkündür. Adres: 15 Queen’s Caddesi, Merkez. Ulaşım: MTR Merkez İstasyonu G çıkışı
  • Lee Gardens: Lüks moda markaları, giyim, takı, aksesuar, ev eşyası ürün çeşitleri bu alışveriş merkezinde bulunabilir. Adres: 33 Hysan Caddesi, Causeway Körfezi. Ulaşım: MTR Causeway Körfez İstasyonu F Çıkışı
  •  Marks & Spencer: İngiliz menşeli Marks& Spencer’da giyim, ev eşyası, kozmetik gibi ürün çeşitleri bulunmaktadır. Adres: Central Tower 1F Zemin Katı.
  • Western Market: 1991 yılında yenilenen bir bina alışveriş merkezi haline dönüştürülmüştür. Mimarisi ile dikkat çeken yapıda birçok markanın ürünlerini bulmak mümkündür. Adres: 323 Des Voeux Caddesi, Merkez. Ulaşım: MTR Sheung Wan İstasyonu B ya da C Çıkışı
  • Wtc More: Eski bir sinema binasında bulunan bir Hong Kong alışveriş merkezidir. Özellikle genç modasına hitap eden ürün seçenekleri ile dikkat çeker. Adres: 280 Gloucester Caddesi, Causeway Körfezi. Ulaşım: Causeway Körfezi MTR İstasyonu D1 Çıkışı
Kowloon Bölgesi’nde Yer Alan Alışveriş Merkezleri
  • 1881 Heritage: Mimarisi ile 1880ler Hong Kong’u yansıtmaktadır. Alışveriş merkezinin yanı sıra aynı alan içerisinde bir otel ve bir de sergi salonu bulunmaktadır. Adres: 2A Canton Caddesi, Tsim Sha Tsui. Ulaşım: MTR Tsim Sha Tsui İstasyonu E Çıkışı.
  • APM: 170 kadar mağazası ve gece yarısına kadar açık olmasıyla oldukça fazla müşteri çeken bir yerdir. Adres: Millennium City 5, 418 Kwun Tong Caddesi. Ulaşım: MTR Kwun Tong İstasyonu A2 Çıkışı
  • DFS Galleria Hong Kong: Lüks aksesuar, kozmetik ve deri ürünleri ağırlıklı satış yapan bir alışveriş merkezidir. Adres: Chinachem Golden Plaza 77 Mody Caddesi,  Tsim Sha Tsui Doğu
  • Elements: MTR Kowloon ve Havaalanı Ekspres İstasyonları üzerindedir. Giyimden ev eşyasına birçok farklı ürün çeşitliliği ile dikkat çeker. Adres: 1 Austin Caddesi Batı, Tsim Sha Tsui. Ulaşım: MTR Kowloon İstasyonu C Çıkışı
  • Harbour City: Hong Kong’un en büyük alışveriş merkezlerinden biridir. 450 kadar mağaza ve 50 tane restoran seçeneği ile oldukça zengindir. Adres: 3 – 27 Canton Caddesi, Tsim Sha Tsui.Ulaşım: MTR Tsim Sha Tsui İstasyonu A1 çıkışı
  • ISQUARE: Hong Kong’un en popüler alışveriş destinasyonlarından olan bu alışveriş merkezi 270 derecelik liman manzarası ile de dikkat çekmektedir. Adres: 63 Nathan Caddesi, Tsim Sha Tsui. Ulaşım: Tsim Sha Tsui, H ya da R çıkışı
  • K11: Sanat ile alışverişi aynı çatı altında birleştiren bir yerdir. Moda, aksesuar, elektronik, güzellik ve yaşam ürünleri çeşitleri konusunda zengindir. Adres: 18 Hanoi Caddesi,  Tsim Sha Tsui.Ulaşım: MTR Tsim Sha Tsui İstasyonu D2 ya da N4 çıkışı
  • Olympian City: 250 kadar mağaza ile birçok markaya ulaşma imkanı sağlamaktadır.  Adres: 18 Hoi Ting Caddesi, Batı Kowloon. Ulaşım: MTR Olympic İstasyonu, D Çıkışı
  • Plaza Hollywood: 280 mağaza ve restoran seçeneği ile görmeniz gereken Hong Kong alışveriş merkezlerindendir. Adres: 3 Lung Poon Caddesi, Diamond Hill.Ulaşım: MTR Diamond Hill İstasyonu, C2 Çıkışı
  • Wonderful Worlds of Whampoa: 300’den fazla mağazası ve birçok temalı bölümü ile ilginç alışveriş merkezlerindendir. Adres: Whampoa Garden, Hung Hom. Ulaşım: Merkez, Wan Chai ya da Kuzey Noktası’ndan Hung Hom yönüne giden bir feribota binmelisiniz.
New Territories & Uzak Adalarda Yer Alan Alışveriş Merkezleri
  • Citygate Outlets: Hong Kong’un en büyük fabrika satış alışveriş merkezidir. 80 kadar mağazada sürekli % 30 – 70 arasında indirim mevcuttur. Adres: 20 Tat Tung Caddesi, Tung Chung.Ulaşım: MTR Tung Chung İstasyonu B Çıkışı
  • Landmark North: Yaklaşık 100 mağazada giyim, takı, kozmetik ve bakım ürünleri satılmaktadır. Adres: 39 Lung Sum Caddesi, Sheung Shui. Ulaşım: MTR Sheung Shui İstasyonu A4 Çıkışı
  • Maritime Square: Hong Kong’da Okyanus temalı ilk alışveriş merkezidir. İçerisinde 140 kadar mağaza vardır. Adres: 33 Tsing Kind Caddesi, Tsing Yi.Ulaşım: MTR Tsing Ying İstasyonu
  • New Town Plaza: Hong Kong’daki en büyük alışveriş merkezlerindendir. 350 kadar mağazaya ev sahipliği yapmaktadır. Adres: 18 – 19 Sha Tin Centre Caddesi, Sha Tin.Ulaşım: MTR Sha Tin İstasyonu A Çıkışı
  • Tmtplaza: Günlük 300.000 kadar ziyaretçisi ile hemen her zaman işlek bir yerdir. Alışverişin yanı sıra bir şeyler yiyip içebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz yerler de vardır. Adres: 1 Tuen Shun Caddesi, Tuen Mun. Ulaşım: MTR Tuen Mun İstasyonundan yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesindedir.
  • Wing On: 1907 yılından beri hizmet vermektedir. Giyim, aksesuar, takı ve ev eşyası satışı yapılmaktadır. Adres: 18 Taikoo Shing Caddesi, Taikoo Shing

Hong Kong’da Alışveriş Yapılacak Bölgeler

Şehirde bulunan alışveriş yapılacak bölgeleri Hong Kong,Kowloon ve New Territories ve Adalar olarak üçe ayırmak mümkündür.
Hong Kong Adası
  • Admiralty, Merkez ve Soho: Victoria Limanı yakınında bulunan Admiralty, Merkez ve Soho gökdelenlerin başınızı döndüreceği bir yerdir. Lüks ürün seçenekleri ve son moda ürünleri ile de dikkat çekmektedir. Bu alışveriş bölgesi MTR Admiralty İstasyonu’na bağlı olan Pacific Place ile başlar. Ardından Landmark Alexandra, Landmark Chater, Jardine House, Exchange Square, Landmark Prince ve IFC gibi alışveriş merkezlerin bulunduğu kısım başlar. Hollywood Sokağı ve Soho ile alışveriş keyfi daha çok butik tarzı yerlere dönüşür. Bu son moda ve lüks ürünlerin satışının yapıldığı yerde dahi Çin esintilerini hissetmek mümkündür.
  • Causeway Körfezi: Nispeten küçük bir alanda yer alsa da Causeway birçok alışveriş merkezi, mağaza, butik ve tezgah ile alışveriş yapabileceğiniz görkemli yerlerdendir. Hong Kong alışveriş dünyasının mikro yansıması olarak nitelendirilen Causeway’de Lee Gardens, Times Square, Fashion Walk, SOGO gibi yerlere gidebilirsiniz.
  • Sheung Wan: Şehrin şık, egzotik ve hippi yüzünü yansıtan Sheung Wan geleneksel Çin çizgilerini yansıtan bir yerdir. Alışverişe tarihi Western Pazarı’nda başlayıp ardından kurutulmuş deniz ürünleri pazarı, Wing Lok Sokağı, Bonham Strand West ile devam edebilirsiniz. Civarda antika ve koleksiyon ürünleri satan yerleri de bulmak mümkündür.
  • Stanley: Özellikle alışverişi ve yeme içmeyi sevenlerin tercih ettiği bir bölgedir. Sakin bir yer olmasına rağmen alışveriş açısından birçok seçenek sunmaktadır. Giyim, aksesuar ve el işi ürün satışı ağırlıklıdır.
  • Wan Chai: Wan Chai Hong Kong’un sadece tarihi bir bölgesi değildir. Çin’e özgü ürünlerin yanı sıra ithal ürün satışı da mevcuttur. Oyuncak, el işi ürünler gibi şeyler arıyorsanız Wan Chai’ye mutlaka uğramalısınız.
Kowloon Bölgesi
  • Tsim Sha Tsui: Birçok alışveriş merkezi, mağaza, Pazar ve tezgah ile dünya pazarı olarak değerlendirilen Kowloon’da terzilerin kişiye özel dikim ürünleri, takı ve aksesuar, elektronik ürünler ve dünya markalarını bir arada bulmak mümkündür.
  • Kowloon Doğu ve Batı: Bir yaşam alanı olarak görülmesinin yanı sıra alışveriş için de iyi bir seçenektir. Batı kısmında Elements alışveriş hususunda en çok dikkat çeken yerdir. Olympian Plaza’da ise 250 kadar mağaza seçeneği vardır. Doğu kısmı ise nispeten daha küçük ölçeli yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Megabox, Whampoa, Telford Plaza ve Plaza Hollywood görebileceğiniz yerlerdendir.
  • Mong Kok: Alışveriş ve hayatın iç içe olduğu Mong Kok’da en ünlü yerlerin başında Kadınlar Pazarı gelmektedir. Evcil hayvan, çiçek, kıyafet, mutfak ürünleri gibi farklı ürünleri aynı çatı altında sunabilen yerlere sahiptir.
  • Sham Sui Po: Otantik bir Hong Kong tecrübesi edinmek istiyorsanız Sham Sui Po’ya gelmelisiniz. Elektronik ve giyim üzerine birçok seçeneği burada bulmanız mümkündür.
  • Yau Ma Tei: Bir tapınak etrafında inşa edilmiş otantik bir sokak pazarı gibidir. Daha çok Çin’e özgü ürünlerin satışının yapıldığı yerler bulunmaktadır.
New Territories ve Adalar
  • Lantau: Doğa güzellikleri ve tarihi ile tanınan bu ada 80 kadar mağazaya ev sahipliği yapması ile alışveriş severlerin ziyaret ettikleri yerlerdendir.

Hong Kong Sokak Pazarları

Hong Kong sokak pazarları hem alışveriş yapabileceğiniz hem de renkli görüntülere şahit olabileceğiniz yerlerdir. Yiyecek ve içecek çeşitlerinin yanı sıra giyim ya da hediyelik eşya alışverişi yapabileceğiniz yerler de vardır. Hong Kong’da her sokak pazarının kendine özgü bir havası vardır. Pazarların çoğunda pazarlık etme imkanı mevcuttur.
Kowloon Bölgesindeki Pazarlar
  • Kadınlar Pazarı (Ladies Market): Hong Kong’un en ünlü pazarlarından biridir. 100 kadar tezgahta giyim, aksesuar ve hediyelik eşya satışı yapılmaktadır. Bunların yanı sıra kozmetik, çanta, ayakkabı gibi ürün çeşitleri de mevcuttur. Adres: Tung Choi Sokağı. Ulaşım: MTR Mong Kok İstasyonu E2 çıkışından Nelson Caddesi boyunca iki blok yürüyerek ulaşılabilir.
  • Apliu Bit Pazarı: İkinci el elektronik eşya satışının yapıldığı bir pazardır. Genelde pazarlık imkanı sunulur. Bunun dışında saat, koleksiyonluk madeni para gibi ürün seçenekleri de vardır. Adres: Apliu Sokağı, Sham Sui Po.Ulaşım: MTR Sham Sui İstasyonu’nda C2 çıkışını kullanmalısınız.
  • Bird Garden (Kuş Pazarı):Yuen Po Sokağı’nda bu amaçla inşa edilen bir bahçe içerisinde satış yapılmaktadır. Egzotik kuş çeşitlerinin yanı sıra hayvan bakımında kullanılan birçok ürün burada bulunabilir. Adres: Yuen Po Sokağı.Ulaşım: MTR Prince Edward İstasyonu B1 çıkışını kullanarak aynı cadde üzerinde yaklaşık 15 dakika yürümeniz gerekmektedir.
  • Çiçek Pazarı: 100 kadar dükkan ve toptancının satış yaptığı bu pazar özellikle Çin takvimine göre yeni yıl döneminde renklenmektedir. Bir şeyler almayacaksanız bile renkli çiçek çeşitlerini görmeniz için gitmeniz tavsiye edilir. Adres: Çiçek Pazarı Sokağı.Ulaşım: MTR Prince Edward İstasyonu B1 çıkışından çıkıp doğu yönüne Prince Edward Sokağı’na doğru yürüyebilirsiniz. Diğer ulaşım seçeneği MTR Mong Kok İstasyonu C çıkışından Sai Yee Caddesine yürümelisiniz.
  • Cat Street: Antika ve koleksiyon parçası ürünler satın almak istiyorsanız gideceğiniz sokak pazarı burası olmalıdır. Ev eşyası, giyim ürünleri ve el işlemesi ürünleri burada bulmak mümkündür. Adres: Hollywood Road ve Upper Lascar Road. Ulaşım: MTR Merkez istasyonundan 2 numaralı çıkıştan çıkıp sağa dönüp merkeze doğru yürüyün ve asansöre binip Hollywood Road yönüne çıkın.
  • Şangay Caddesi: Düğün elbisesi, ev eşyası ve tarihi eserlerin aynı sokakta bulunabileceği bir yerdir. Hemen her bütçeye hitap eden ürün çeşitliliği ile dikkat çekmektedir. Adres: Shangai Caddesi.Ulaşım: MTR Yau Ma Tei İstasyonu A1 çıkışından Waterloo Caddesine geçip Shangai Caddesine yürüyerek ulaşabilirsiniz.
  • Bunlar dışında başta yeşim taşı ve diğer değerli taşlardan yapılma takı ve aksesuarların satıldığı Jade Market ve Hong Kong ünlü gece pazarlarından olan Temple Street Night Market, Kowloon Bölgesi’nde yer alan diğer ünlü pazarlar arasında yer alıyor.
Hong Kong Adası’ndaki Pazarlar
  • Chun Yeun: Modern süpermarketlere yenilmeyen bir yeme içme pazarıdır. Sebze, meyve, deniz ürünleri ve et satışı yapılmaktadır. Adres: Chun Yeun Caddesi. Ulaşım: Causeway Körfezi’nden Kuzey Noktasına giden bir tramvaya binin.
  • Kurutulmuş Deniz Ürünleri ve Tonik Yiyecek Pazarı: Çin mutfağında kurutulmuş deniz ürünleri sık sık kullanılan çeşitlerdir. Bu pazarda hem kurutulmuş deniz ürünleri hem de egzotik etkiler taşıyan yiyecek çeşitleri satılmaktadır. Adres: Sheung Wan. Ulaşım: MTR Sheung Wan 2 nolu çıkıştan çıkıp Queen’s Road Central yönüne yürümelisiniz.
  • Gough Caddesi: Avrupa ve Çin etkilerinin birleştirildiği bu pazarda ev eşyası satışı yapılmaktadır. Bölgede gidilebilecek güzel restoranlar da mevcuttur. Adres: Gough Caddesi, Sheung Wan. Ulaşım: MTR Sheung Wan 2 nolu çıkıştan çıkıp Bonham ve Wellington Caddelerini geçip Aberdeen Sokağı’ndan Gough Caddesi’ne dönmelisiniz.
  • Jardine’s Crescent: Giyim, aksesuar ve yerel ürün seçeneklerinin bulunabileceği bir pazardır. Fiyatların uygun olması ile tanınır. Adres: MTR Causeway Körfez İstasyonu F çıkışı
  • Li Yuen Sokağı Doğu ve Batı: Moda pazarı olarak da bilinen bu yerde giyim ve aksesuar alışverişi yapabilirsiniz. Hazır giyim ürünlerinden el işlemesi ürünlere zengin bir ürün yelpazesini görmeniz mümkündür. Adres: Li Yuen Sokağı Doğu ve Batı. Ulaşım: MTR Merkez İstasyonu C Çıkışını kullanıp Des Voeux Sokağı boyunca Sheung Wan yönüne yürümelisiniz.
  • Stanley Pazarı: Hong Kong’un en ünlü pazarlarındandır. Çin’e özgü ürünler almak istiyorsanız gitmeniz gereken yer burasıdır. Bar ve restoran seçenekleriyle de ilgi toplamaktadır. Adres: Stanley Caddesi. Ulaşım: MTR Hong Kong İstasyonu D çıkışı, Merkez Otobüs İstasyonu’ndan kalkan 6, 6A, 6X, 66 veya 260 numaralı otobüsler ile ulaşabilirsiniz.
  • Tai Yuen: Nostaljik ürün satışı ile insanı çocukluğuna döndüren bir yerdir. Oyuncak pazarı olarak da bilinen bu yer renkli görüntülere ev sahipliği yapmaktadır. 1980’lerden günümüze birçok oyuncak çeşidini burada bulmanız mümkündür. Adres: Tai Yuen Caddesi. Ulaşım: MTR Wan Chai İstasyonu A3 çıkışından çıkıp 2 – 3 dakika yürümelisiniz.

Hong Kong Alışverişte Pazarlık

Hong Kong’da eğer alışverişinizin gerçek bedelini ödemek istiyorsanız mutlaka pazarlık etmelisiniz. Hong Kong’da pazarlık ederken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu kurallar daha çok küçük ölçekli işletmelerde işe yaramaktadır. Eğer alışverişlerinizde aşağıda bahsettiğimiz hususlara özen gösterebilirseniz gezi boyunca çok daha uygun koşullarda alışveriş yapmanız mümkün. Özellikle Hong Kong’un ünlü sokak pazarlarında mutlaka ama mutlaka pazarlık yapın. İşte Hong Kong’da alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar ve önemli kurallar:
1)Düşük fiyat ile başlayın: Verilen fiyat üzerinden %20 oranda indirim seçeneğini göz önünde bulundurarak teklif verebilirsiniz. Duruma göre bu oranı artırabilirsiniz. Fakat genelde uygulan indirim maksimum %30 -40 oranında kalmaktadır.
2Aldığınız şeyin piyasa fiyatını bilin: Özellikle büyük bir meblağ ödeyerek alışveriş yapacaksanız fiyat seçeneklerini bilmenizde fayda vardır. Bunun için önce satıcıları gezip fiyatların genel aralığını öğrenebilirsiniz.
3)Satıcıya inanmayın: Birçok ürünün benzerinin yapıldığı düşünülürse alacağınız ürünün orijinalliğini mutlaka kontrol edin.
4)Pek istekli görünmeyin: Hatta tezgahtan ya da mağazadan uzaklaşıyor gibi yapın. Bazı satıcılar üzerinde bu kesinlikle işe yaramaktadır.
5)İkram kabul etmeyin: Eğer satıcı çay, kahve ikram ediyorsa konuşarak sizi ikna edecek zaman kazanmaya çalışıyordur. Buna fırsat vermeyin.
6)Yerel para birimi ile ödeyin: Döviz değişim kurları konusunda satıcılar esnek olabileceği için yerel para birimi olan HKD ile ödeme yapmaya çalışın.
7)Uygun giyinin: Ne paranız yok izlenimi yaratacak şeyler ne de sizi zengin gösterecek marka ürünler giyinmeyin.
8)Büyük alışveriş merkezlerinde pazarlık yapmayın: Büyük alışveriş merkezleri ve ünlü markaların mağazalarında pazarlık imkanı büyük çoğunlukta yoktur. Bunu göz önünde bulundurun.
Sonuç olarak yukarıdaki tavsiyelere uymanız durumunda çok daha düşük fiyatlara alışveriş yapabilirsiniz. Eğer normal yaşantınızda alışveriş yapmayı çok fazla sevmiyorsanız maalesef kazık yemeniz garanti diyebiliriz. Bunun için bir şeyi çok sevdiğiniz çok istekli görünüp alışveriş için çok aceleci davranmayın. Mutlaka ama mutlaka pazarlık yapın. İlk teklif edilen fiyatın 3’te birine ürünü alabileceğinizi unutmayın. Gerekirse satıcının tezgahını terk edin. Zaten pazarlık için onlar hemen peşinizden gelecektir.

Hong Kong Otel Rezervasyonu 

Eğer Hong Kong gezinizi kendiniz organize ediyorsanız otel rezervasyonu dikkate almanız gereken konulardan biri. Hong Kong konaklama açısından sorunsuz bir kent. Şehirde otel fiyatları çok ucuz olmasa da biraz araştırma ile uygun fiyata otel bulmanız mümkün. Şehrin her noktasında konaklama tesisi yer alsa da bize göre Kowloon Bölgesi’nde metro duraklarına ve merkeze yakın bir konumda ayarlayacağınız otel, sizin gezi boyunca rahat etmenizi sağlayacaktır. Tabi her gezide olduğu gibi Hong Kong gezisinde de erken rezervasyon kuralına dikkat ederseniz konaklama masrafını minimuma indirebilirsiniz. Otel rezervasyonu yapabileceğiniz bir çok site olsa da bizim tavsiyemizBooking.com. Booking.com dünyanın en güvenilir rezervasyon sitelerinden biri. Rezervasyon ücreti ödemeden, seçeceğiniz otele bağlı olarak ücretsiz rezervasyon iptal seçeneğinizin olduğu, hatta konaklama ücretini otele vardığınızda ödeyebileceğiniz bir site.

Hong Kong Gezilecek Yerler:

Hong Kong gezilecek yerler konusunda Asya’nın en zengin ve güzel yerlerinden biridir. Yıllarca İngiliz sömürgesinde kalan ve gezginlere bir çok seçenek sunan bir şehirde tam bir doğu ve batı sentezi yaşanıyor. 
Şehirde gezip görmeniz gereken tüm önemli yerleri liste boyunca bulabilirsiniz. Liste sıralamasını önem sırasına göre bulabilirsiniz. 



Victoria Zirvesi Hong KongVictoria Zirvesi (太平山)

Victoria Zirvesi, 554 metre yüksekliği ile Hong Kong’un en yüksek noktasıdır ve şehrin en çok ziyaretçi çeken noktalarından biridir. Her yıl yaklaşık 7 milyon kişi tarafından ziyaret edilen tepe üzerinden Hong Kong manzarası gece, gündüz ayrı güzeldir. Bölgeye ünlü Peak Tramvayı ile ulaşabilirsiniz. 1888 yılında hizmete açılan tramvay halen kullanılmaktadır. Tepede bulunan en çok ziyaretçi alan noktalardan biri Peak Tower (Tepe Kulesi)’dir. Peak Tower şehirdeki en sıra dışı binadır ve Hong Kong’un sembollerindendir. “Wok” şeklindeki bina 396 metre yüksekliğindedir. Farklı katlarda yer alan teraslardan şehrin manzarası bir harikadır. Peak Tower’ın ikinci katında Madame Tussauds Hong Kong yer almaktadır.

DisneylandDisneyland (香港迪士尼樂園)

Hong Kong’da bulunan tema parkıdır. Lantau Adası’nda yer alan park dünyanın en küçük ama en yeni Disneyland tema parkıdır. Tüm Disneyland’larda olduğu gibi bu parkta belli bölümlere ayrılmıştır. Bunlar: Main Street USA (Ana cadde ABD), Adventure World (Macera Dünyası), Fantastic World (Fantastik Dünya) ve Tomorrow World (Yarının Dünyası). Main Street USA’de Amerika’ya ait eski mimari, araba gibi eserleri görürken dünyanın çeşitli yerlerinden farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Adventure World’de geniş nehirlerde Afrika, Asya temalarına şahit olabilirsiniz. Fantastic World de adından anlaşılacağı üzere masallara yaraşır fantastik bir dünya sunmaktadır. Son kısım olan Tomorrow World’de gelecek ve uzay ile ilgili tecrübeler edinebilirsiniz.

Hong Kong Ocean ParkOcean Park (香港海洋公園)

Hong Kong gezilecek yerler listemizde Disneyland’dan sonra şehrin ünlü diğer tema parkı olan Ocean Park vaar. Bu park Disneyland’dan önce kurulmuştur ve daha çok ziyaretçiye sahiptir. Ocean Park günümüzde dünyada en çok ziyaret edilen ilk 15 park içerisindedir. Park içerisindeki aktivitelerin çoğu hayvan temalıdır. Roller Coaster ile heyecanın doruklarındayken parktan okyanusun harika manzarasını görebilirsiniz. Ocean Park birkaç temanın birleşiminden oluşmaktadır. Marin park, lunapark, hayvan laboratuvarı ve hayvanat bahçesi gibi temaların birleşimi parkta görülebilir. 

Avenue of Stars Hong KongAvenue of Stars (星光大道)

Victoria Körfezi kenarında bulunan bir yürüyüş yoludur. Hollywood’da bulunan “Walk of Fame”den esinlenilmiştir. Yürüyüş yolu ve kaldırım kısmında ünlü Hong Konglu isimlerin el izleri ve imzaları vardır. Deniz kenarında 440 metrelik uzunluktadır. Yürüyüş yolunda oturaklar ve çeşitli dekorasyon çalışmaları da mevcuttur. Sadece yıldızların el izleri ve imzalarını görmek için değil ayrıca iyi zaman geçirmek ve dinlenmek için gidilebilecek bir yerdir. Geceleri Avenue of Stars’da müzik ve ışık gösterileri de yapılmaktadır. A Symphony of Lights isimli lazer ve ışık gösterisi buradan görülebilir.

Man Mo Tapınağı Hong KongMan Mo Temple (文武廟)

Şehirdeki en eski tapınaktır. Tapınakta iki tane figür kutsallaştırılmaktadır. Bu figürler Edebiyat Tanrısı ve Savaş Tanrısı’dır. Tapınağa ibadet için gidenlerin dilekleri genellikle akademik ve eğitimsel başarı içindir.
Tapınak 1848 yılında Hong Kong İngiliz kolonisiyken yapılmıştır. Taoistler tarafından inşa edilmiştir. Edebiyat Tanrısı olarak bilinen Man Cheong MÖ 287 yılında doğmuştur. Tapınakta kutsanan diğer tanrı ise MÖ 160 yılında dünyaya gelmiştir. Tapınak içerisinde bu iki tanrı ve hayatlarını tasvir eden figürler bulunmaktadır.

Ladies Market Hong KongLadies Market (女人街)

Tung Choi Street’de bulunanşehrin ünlü sokak pazardır. Yaklaşık 1 kilometrelik bir alanı kaplayan Pazarda kıyafetten, takıya, hediyelik eşyaya birçok ürün seçeneği bulunabilir. “Ladies Market” (Kadınlar Pazarı) adını bütün yaştaki kadınlara hitap eden kıyafet ve takı seçeneklerinden almaktadır. Pazarda sadece takı ve kıyafet satılmamaktadır. Ev eşyası, çanta, CD, kozmetik ürünleri gibi seçenekler de mevcuttur.
Pazar içerisinde iki ana kısım bulunmaktadır. Sokak tezgahlarının olduğu yer ilk kısımdır. Büyük bir kısmı sadece yayalara açıktır. Bu kısımda genellikle daha uygun fiyatlı ve pazarlığa açık ürünler satılmaktadır. Ladies Market’ın en önemli ikinci kısmı mağazaların olduğu kısımdır. Çeşitli ürünlerin satışa sunulduğu mağazalarda fiyatlar biraz daha fazladır. Kıyafet, ayakkabı, çanta gibi ürün çeşitleri bu kısımda daha zengindir. Burada dikkat etmeniz gereken bir nokta ünlü markaların etiketlerini taşıyan ürünlerin sahte olup olmadığıdır. Yine de birçok üründe pazarlık payı bulunmaktadır.

Madame Tussauds Müzesi Hong KongMadame Tussauds Müzesi (香港杜莎夫人蜡像馆)

Dünyaca ünlü balmumu müzesi olan Madame Tussauds’ Müzelerinin Hong Kong’da yer alan şubesidir. Müze içinde 100’den fazla bal mumu heykel sergilenmektedir. Müze, Victoria Tepesi’ndeki Peak Tower’da bulunmaktadır. Müzede 6 tane tematik kısım görülebilir. Bu kısımlar: Hong Kong Glamour (Hong Kong Büyüsü), Historical and National Heroes (Tarihi ve Milli Kahramanlar), World Premiere (Dünya Prömiyeri), SCREAM, The Champions (Şampiyonlar) ve Music Icons (Müzik İkonları).
Madame Tussauds Müzesi Hong Kong’da bulunan bal mumum heykeller arasında Bruce Lee, Wing Chun, Donnie Yen, Barack Obama, Nicole Kidman, Angelina Jolie, Brad Pitt, David Beckham, Lady Gaga gibi isimler bulunmaktadır.

Sky100 Hong KongSky100 (天際100)

360 derecelik panoramik bir gözlem seçeneği sunan ve Uluslararası Ticaret Merkezi’nin 100. katında bulunan bir gözlem yeridir. 2011 yılında açılan Sky100, 393 metre yüksekliği ile Hong Kong’un en yüksek gözlem noktasıdır.
Gözlem terasına yüksek hızdaki asansörler ile ulaşabilirsiniz. 100 katı 60 saniyede çıkmak mümkündür. Gözlem terasında yüksek teknolojik özelliklere sahip teleskoplar bulunmaktadır ve buradan tüm Kowloon Yarımadası görülmektedir. Buradan şehri en açık haliyle görebilirsiniz. Eğer hava açıksa Tai Mo Shan bile görülebilir. Hong Kong gezilecek yerler listesindeki yapıların bazılarını bu gözlem kulesinden görebilirsiniz.  

Hong Kong ParkHong Kong Park (香港公园)

Şehir merkezinde yer alan küçük bir parktır. Giriş ücretsizdir ve her yıl yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Park gerek tasarımı gerekse sunduğu hizmetler nedeniyle birçok ödüle layık görülmüştür. Hong Kong Park içerisinde irili ufaklı gezilebilecek birçok yer bulunmaktadır. En çok ilgi gören noktalar Spor Merkezi ve Konservatuar bölümleridir. Fakat görsellikle sanata, antik Çin porseleni gibi konulara ilgi duyuyorsanız Görsel Sanatlar Merkezi ya da Çay Evi ilginizi çekebilir. Hong Kong Park’ı çocuklarınız ile ziyaret edecekseniz çocuk oyun parkı favori yerlerinizden olabilir. Mimariye ilgi duyuyorsanız en az 100 yaşında olan İngilizlere ait askeri yapıları görmeniz tavsiye edilir. Eğer sadece rahatlamak ve dinlenmek istiyorsanız bahçe kısmını tercih etmelisiniz. Parkta vakit geçirirken bir şeyler yiyip içmek isterseniz park içerisinde üç yemek bölümü bulunmaktadır. Bunların yanı sıra parkın farklı yerlerinde küçük büfeler de bulunmaktadır.

Po Lin Manastırı Hong KongPo Lin Manastırı (宝莲禅寺)

Hong Kong’da yer alan bir Budist manastırıdır. Dünyanın en büyük Buda bronz heykellerinden biri Po Lin Manastırı’nda bulunmaktadır. Heykelin ismi Tian Tan Buda’dır. Bu büyük manastır aktif olarak kullanılmaktadır. 1906 yılında 3 tane keşiş tarafından kurulmuştur. Po Lin Manastırı ayrıca tahta bilezik yapımı ve satışı ile de ünlüdür.

Tian Tan Buda Hong KongTian Tan Buda (天壇大佛)

Büyük bir Buda heykelidir. 1993 yılında tamamlanan Tian Tan Buda, Po Lin Manastırı’nda bulunmaktadır. Manastır ve Tian Tan Buda heykeli 10.00 – 17.45 arasında ziyarete açıktır. Bu heykeli dışarıdan görmek ücretsizdir. Fakat buda heykelinin içine girmek isterseniz ücret ödemeniz gerekmektedir.

Nathan Caddesi Hong KongNathan Caddesi (弥敦道)

Kowloon’da yer alan bir ana caddedir. “The Golden Mile” (Altın Mil) adıyla da bilinir. Günümüzde neon ışıkları ve mağazaların zenginleştirdiği yer Kowloon’daki en eski caddedir. İlk kısmı 1861 yılında tamamlanmıştır. Alışveriş yapılabilecek mağazaların yanı sıra birçok kafe ve restorana da ev sahipliği yapmaktadır. Caddenin toplam uzunluğu 3.6 kilometredir.

Kowloon Park Hong KongKowloon Park (九龙公园)

Hong Kong’da yer alan bir rekreasyon alanıdır. Bir zamanlar İngiliz askeri bölgesi olarak kullanılan bir alan üstüne 1970 yılında kurulmuştur. Park için 300 milyon dolar harcanmıştır. Park, yürüyüş parkuru, bahçeler ve kuş kafesleri gibi birçok açıdan zengindir. Park her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Temple Street Gece Pazarı Hong KongTemple Street Gece Pazarı (庙街)

Hong Kong gezilecek yerler listemizdeki bir diğer önemli sokak pazarıdır. Öğleden sonra 2’de açılmaktadır. Pazarın kurulduğu yer trafiğe kapalıdır. Elektronik aletlerin yanı sıra çoğunlukla erkek kıyafet satışının yapıldığı bir yerdir. Tezgahların yanı sıra mağaza seçenekleriyle de dikkat çekmektedir.

Yeşimtaşı Pazarı Hong KongYeşimtaşı Pazarı (Jade Market)

Yeşim taşı satışı üzerine kurulu olan bir pazardır. Batı Asya’da bulunan bu taşın en gelişmiş satış noktası Jade Market’dır. Pazarda yeşim taşından yapılmış birçok ürün satın alınabilir. Pazar her gün 10.00 – 15.30 arasında açıktır. Hong Kong’dan hediyelik eşya satın almak istiyorsanız birçok seçenek bulmanız mümkündür.

Kowloon Mescid ve İslam Merkezi Hong KongKowloon Mescid ve İslam Merkezi (九龍清真寺暨伊斯蘭中心)

Mescid, Kowloon Park yanında bulunmaktadır. 1500 metre karelik bir alan kaplamaktadır. İçerisindeki binalar mermerden yapılmıştır ve İslami figürlerle bezelidir. Birinci katında bulunan kısım 3500 kişiyi aynı anda alabilmektedir.

Wong Tai Sin Tapınağı Hong KongWong Tai Sin Tapınağı (黄大仙祠)

Şehirde Taoist nikah hizmetleri sunan tek yerdir. 1921 yılında inşa edilmiştir. Tapınak, falcıları ile ünlüdür. Tapınak çerçevesinde Budizm, Konfüçyizm ve Taoizm inançları birleştirilmiş durumdadır. Wong Tai Sin kutsanmaktadır.

Hong Kong Saat KulesiSaat Kulesi (前九廣鐵路鐘樓)

Tsim Sha Tsui’nin güney kıyısında yer alan saat kulesidir. Kule 1913-1915 yılları arasında, Kowloon İstasyonu’nun olduğu alana yapılmıştır. 44 metre yüksekliğindedir. Tahta bir merdiven ile iç kısmına ulaşılabilmektedir. 1990 yılında Hong Kong şehrinin önemli noktalarından biri olduğu ilan edilmiştir.

Ngong Ping 360 Hong KongNgong Ping 360 (昂坪360)

Lantau Adası’nda bulunan bir turizm projesidir. Projenin asıl adı Tung Chung Cable Car Project (Tung Chung Teleferik Projesi) dır. 2005 yılında açılmıştır. Hong Kong’un 360 derecelik bir açı ile görülmesini sağlamaktadır. 1.5 hektarlık bir alan üzerine kurulmuştur.

Noah’s Ark Hong KongNoah’s Ark Hong Kong

Ma Wan Adası üzerinde bulunan turistik bir noktadır. Evengelist Hrıstiyan temalı bir parktır. Doğa, sanat, eğitim ve sevgi gibi konuların işlendiği bir yerdir. İçerisinde otel ve konferans salonu gibi imkanlar da bulunmaktadır. Hong Kong gezilecek yerler listemizdeki üçüncü tema parkıdır. İçerisinde gezilebilecek bir müze de bulunmaktadır.

Altın Bahunya Meydanı Hong KongAltın Bahunya Meydanı (金紫荊廣場)

Meydan adını Wan Chai’ye bakan heykelden almaktadır. 66 feet uzunluğundaki bu heykel 1997 yılında Hong Kong’un Büyük Britanya’dan ayrılması anısına dikilmiştir. Heykel, Hong Konglular için de önem taşımaktadır. Meydanda her sabah bayrak töreni tertiplenmektedir.

Hong Kong Uzay MüzesiHong Kong Uzay Müzesi (香港太空館)

Hong Kong’da yer alan astronomi ve uzay temalı bir müzedir. Sunduğu hizmetler ile özellikle çocuklu ailelere oldukça uygun bir yerdir. 1980 yılında açılmıştır. 8000 metre kare üstüne kurulu olan müzenin yumurta şeklindeki kubbesi onu mimari açıdan da önemli kılmaktadır.

Hollywood CaddesiHollywood Caddesi (荷李活道)

Hong Kong gezilecek yerler listemizdeki en ünlü caddelerden biridir.Özellikle antika satışı ile tanınmaktadır. Antika satan dükkanlar büyük bir alan kaplamaktadır ve dükkanlardaki fiyatlar çeşitlilik göstermektedir. Özellikle Çin’e özgü tarihi ve kültürel şeyler satın alma isteğindeyseniz Hollywood Road’a uğramanız gerekmektedir.

Lan Kwai Fong Hong KongLan Kwai Fong (蘭桂坊)

Hong Kong’da bulunan küçük bir merkezdir. Meydan İkinci Dünya Savaşı’ndan önce seyyar satıcıların yoğun olarak kullandığı bir yerdi. 1980 yılından sonra yenileme çalışmaları ile günümüzdeki haline kavuşturulmuştur. Lan Kwai Fong gece kulüpleri, restoranları ve kafeleri ile özellikle geceleri daha canlı olan bir yerdir.

Zooloji ve Botanik Parkı Hong KongZooloji ve Botanik Parkı (香港動植物公園)

Dünyadaki en eski zooloji ve botanik bahçelerindendir. 5.6 hektarlık alan kaplayan bahçeler 1864 yılında ziyarete açılmıştır. Hong Kong merkezinde bulunan doğal ortamlardan biridir. Hong Kong Park’tan büyüktür ve daha fazla bitki, kuş ve hizmet seçeneğini bünyesinde barındırır.

Cat Street Hong KongCat Street

Lascar Row olarak da bilinen bir sokaktır. Hollywood Road’ın yanında bulunur. Geçmişte genellikle çalıntı eşyaların satıldığı yer olarak bilinen sokak günümüzde daha çok antikacı dükkanlarının bulunduğu ve turistlerin uğrak yeri olan bir mekandır

Apliu Sokak Pazarı Hong KongApliu Sokak Pazarı 

Hong Kong gezilecek yerler listemizdeki en büyük bit pazarlarından biridir. Özellikle elektronik eşyalar ve benzeri ürünlerin satışı yapılmaktadır. Satılan ikinci el ürünler için pazarlık şansı vardır. Elektroniğin yanı sıra antik saat, eski para gibi ürünleri bulmak da mümkündür.

Yuen Po Caddesi Kuş Pazarı Hong KongYuen Po Caddesi Kuş Pazarı 

Şehirdeki ilginç yerlerden biridir. Pazarda yaklaşık 70 kadar tezgahta satış yapılmaktadır. Pahalıdan ucuza birçok kuş türünü burada bulmak mümkündür. Satış kadar değiş tokuş da yapılmaktadır.

Akvaryum Balığı Pazarı Hong KongAkvaryum Balığı Pazarı 

Birçok balık çeşidini bulabileceğiniz bir pazardır. Akvaryum balığı türlerinin satışının yapıldığı pazar her gün 10.00 – 18.00 arasında açıktır. Pazara metro ile Prince Edward çıkışını kullanarak ulaşabilirsiniz. Pazarda balık çeşitlerinin yanı sıra çeşitli ve renkli akvaryum nesnelerini bulmak da mümkündür.

Çiçek Pazarı Hong KongÇiçek Pazarı 

Egzotik çiçekler ağırlıklı pazardır. 100 kadar dükkandan yıl boyunca mevsimine göre farklı çiçeklerin satışı yapılmaktadır. Fakat pazar özellikle Yeni Çin Yılı döneminde yoğunlaşmaktadır. Bir şeyler satın almayacaksanız bile renkli görüntüler için pazarı ziyaret etmeniz tavsiye edilir.

Repulse Körfezi Hong KongRepulse Körfezi (淺水灣)

Hong Kong’un en ünlü sahillerinden biridir. Bu kadar ünlü olmasının nedenleri Hong Kong Adası’na yakın olması ve temiz tutulmasıdır. Körfez şehrin güneyinde bulunmaktadır. Körfezde birçok büfe, duş, oyun alanı, barbekü, plaj voleybolu gibi hizmet seçenekleri mevcuttur.

Aberdeen Hong KongAberdeen (香港仔)

Şehrin güneyinde bulunan bir limandır. Victoria Tepesi’nin yanında bulunmaktadır. Ayrıca bulunduğu bölgeye de adını verir. Özellikle 1950’lerden sonra denizcilik ile uğraşan kişilerin yaşadığı popüler bir yerdi. Günümüzde ise genellikle bot ve yatların zincirlediği bir yer olarak kullanılmaktadır.

Jamia Cami Hong KongJamia Cami (些利街清真寺)

Hong Kong gezilecek yerler listemizdeki bir diğer camidir. 1849 yılında inşa edilen cami 1915 yılında yenileme ve genişletme çalışmaları geçirmiştir. Cami Hong Kong’un artan Müslüman nüfusunun uğrak yerlerinden biridir.

Bank of China Binası Hong KongBank of China Binası (中銀大廈)

İnşa edildiği dönemde dünyanın en yüksek yapılarından biri olan binadır. Bu gökdelen 300 metre yüksekliğindedir. 20. yüzyılın sonlarında inşa edilmiştir. Banka olarak inşa edilmeye başlanmış fakat bütçe yetersizliği sorunları yaşanmıştır. 43. katı ziyarete açıktır ve buradan Hong Kong manzarasının tadı çıkarılabilir.

Happy Valley Hipodromu Hong KongHappy Valley Hipodromu (快活谷馬場)

Bir at yarışı pistidir. Turistik noktalardan biri de olan hipodrom eğlence, finansal kaynak ve yardım organizasyonları için inşa edilmiştir. Biletler ve bahisler çok pahalı değildir. İçerisinde Hong Kong Jokey Klubü arşivi ve müzesi de bulunmaktadır.

Two International Finance Center Hong KongTwo International Finance Center (國際金融中心二期)

Hong Kong’da yer alan bir finans ve ticaret merkezidir. İki tane gökdelenden oluşan yapı 420 metre yüksekliğindedir ve Hong Kong’un ikinci en yüksek yapısıdır. 2003 yılında tamamlanan yapı içerisinde Four Seasons Hotel ve IFC alışveriş merkezi de bulunmaktadır.

International Commerce Center Hong KongInternational Commerce Center (環球貿易廣場)

Hong Kong gezilecek yerler listemizdeki bir diğer önemli yapıdır. Hong Kong’un en yüksek gökdelenidir. Bu ticaret merkezi 118 katlıdır ve 484 metre yüksekliğindedir. 2010 yılında tamamlanan ticaret merkezi, dünyanın en yüksek 5. binası olarak kabul edilmektedir. Yapı Victoria Limanı’nın karşısında bulunmaktadır. İçinde Sky100 adında bir de gözlem güvertesi yer almaktadır.

Lippo Center Hong KongLippo Center (力寶中心)

Lippo Center ya da diğer adıyla Bond Center Hong Kong’da yer alan ikili bir gökdelen kompleksidir. 1988 yılında tamamlanan Lippo Center’ın birincisi 44 katlıdır ve 172 metre yüksekliğindedir. Merkezin ikinci gökdeleni ise 48 katlıdır ve 186 metre yüksekliğindedir. Gökdelenler muhteşem bir Hong Kong Park manzarasına sahiptir.

Hong Kong Yemek Rehberi

Hong Kong yemek kültüründe genel olarak Asya ve Çin mutfağını iyi yansıtan yerlerin başında gelmektedir. Çin ve birçok bölgesine ait lezzetler Hong Kong yemek dünyasında bulunabilir. Şehirde gezerken yemeklerini deniz üstündeki bir botta da yiyebilisiniz arka sokaklarda yer alan bir restoran da ya da yiyecek satışının da yapıldığı bir pazar yerinde de.
Çin yemekleri başlı başına farklı bir dünyayı yansıtır. Hong Kong da bu yemekleri ve diğer uluslar arası lezzetleri tadabileceğiniz bir yerdir. Hong Kong’da Çin yemeklerinin yanı sıra Hint, Vietnam, Filipinler, Singapur, Malezya ve Batı dünyasına ait İtalyan, Amerikan, Meksika mutfaklarını da tadabileceğiniz yerler vardır. Hong Kong’da yaşayan insanlar için mutfak kültürü önemli rol oynamaktadır. Çin ve bölgesel lezzetlerin yanı sıra dünya mutfaklarına ait lezzetlerin de olması Hong Kong’u daha çekici hale getirmektedir. 2008 yılından beri haftalık olarak yayınlanan Hong Kong için Michelin Rehberi dergisine göre dünyadaki en iyi 100 restorandan dördü Hong Kong’da bulunmaktadır.

Fiyatlar&Bahşiş

Çin mutfağında akşam yemeğinden önce genellikle alkollü içecekler tercih edilmez. Hesaba genellikle servis ücreti dahil edilmez. Bu nedenle 1 – 2 HKD bahşiş bırakmanızda fayda vardır. Nispeten daha şık mekanlarda hesabın %10’unun bahşiş olarak bırakılması uygun görülür. Hong Kong’da yemek yediğinizde bir içecek dahil menü fiyatları genellikle şu şekilde değerlendirilir: 50 HKD ve altı – ucuz, 100 – 150 HKD – uygun, 200 HKD ve üstü – pahalı.

Rezervasyon

Hong Kong’da yemek yiyeceğinizde özellikle yoğun saatlerde restoran önlerinde uzun kuyruklar görmeniz mümkündür. Aslında bir restorana gideceğinizde yapmanız gereken şey öncelikle giriş yapmak, sıra almak ve boş yer beklemektir. Rezervasyon seçeneği genellikle sadece üst sınıf restoranlarda geçerlidir. Hong Kong’daki restoranların menüleri kimi zaman 100 yemek çeşidi sunacak kadar uzundur.

Yemek Saatleri

Hong Kong’da öğlen ve akşam yemekleri yere ve mekana göre değişir. Fakat genellikle her keseye uygun seçenekler vardır. Özellikle öğlen yemekleri için açık büfe seçeneği sunan yerlerde hem farklı lezzetleri aynı anda tadabilir hem de uygun fiyatlı seçenekler bulabilirsiniz. Hong Kong’da öğlen yemeği 13:00 – 14:00 arasında yenilmektedir. Fakat 15:00’e kadar servis yapan yerler de vardır.
Hong Kong şehir hayatında akşam yemeğinin ayrı bir yeri vardır. Dünya mutfağını tercih etmeniz de mümkündür ama Çin yerel lezzetlerini tatmanız tavsiye edilir. 1930’lardan günümüze Hong Kong yemek kültürü zenginleşerek gelişmektedir. Bundan 30 – 35 yıl önce elit ve şık restoranların birçoğu sadece görkemli oteller bünyesinde bulunsa da günümüzde bu tarz yerleri şehrin hemen her noktasında bulmak mümkün hale gelmiştir.
Hong Kong’da 2007 yılından beri sigarasız ortam uygulamasına geçilmiştir. Aynı uygulama 2009 yılından itibaren bar ve kulüpler için de getirilmiştir.

Hong Kong’da Ne Yenir?

Dim Sum: Kelime anlamı olarak “Kalbine dokunmak” olan Dim Sum en tanınmış Hong Kong yöresel yemeğidir. Kahvaltı ve öğlen yemeğinde sunulan Dim Sum kimi zaman Çin çayı ile servis edilir. Farklı birçok şekilde sunulan bu yemeğin fiyatı 8 – 100 HKD arasında değişmektedir. En yaygın olan çeşitleri arasında karidesli, domuz etli ve yumurtalı olanları vardır. Dim Sum satan yerlerde genelde yerel dil ve İngilizce olmak üzere iki menü bulunmaktadır. Bu da Dim Sum’ın en popüler yöresel yemeklerden olduğunu göstermektedir.
Siu Mei: Közlenmiş domuz etinde yapılan bir yemektir. Ballı sosun barbekü lezzeti ile birleştirilmesi ile hazırlanır. Pirinç, patates kızartması gibi farklı yan yiyeceklerle servis edilir.
Congee: Haşlanmış pirinç ile yapılan bir Hong Kong yöresel yemek çeşididir. Kahvaltı, öğlen yemeği ve akşam yemeği olmak üzere her öğünde sunulan congee’nin pişme süresi istenen kıvama ulaşması için kimi zaman 10 saati bulmaktadır. En iyi congee yemeğinin küçük, yerel restoranlarda yeneceği düşünülmektedir.
Noodles (Şehriye): Hong Kong’a özgü akla gelen ilk öğelerdendir. İçine konulan ekstra malzemeler çeşitlilik göstermektedir. Domuz eti ile sunulanı yaygındır. Sebze içerikli olan çeşitleri de vardır.
Tong Sui: Hong Kong yöresel yemek denince akla gelen ilk tatlı çeşididir. Aslında tatlı bir çorbadır. İçerisinde fasulye, şeker ve tofu denen puding bulunmaktadır.
Sokak Yemekleri: Hong Kong denince insanın gözü önüne gelen görüntülerde sokakta satılan yiyecekler de yer almaktadır. Körili balık köftesi, yumurtalı waffle, kızartılmış karides gibi yöresel yemekleri birçok sokak restoranında bulmanız mümkündür.
Deniz Ürünleri: Hong Kong yöresel yemeklerde deniz ürünleri sık sık kullanılır. Sadece deniz ürünleri üzerine çalışan restoranlar oldukça popülerdir. Restoranın kalitesine göre değişse de ortalama bir akşam yemeği bir deniz restoranında 2000 HKD’ye mal olmaktadır.
Egzotik Et Çeşitleri: Kedi ve köpek eti yasalarla yasaklansa da vahşi hayvan eti tüketimi devam etmektedir. Köpek balığı, ayı eti, tavuk, domuz, kaz gibi hayvanların birçok kısmı ile hazırlanan yemek çeşitleri Hong Kong’daa bulunabilir.
Sütlü Çay: İngiliz sömürge döneminden kalan lezzetlerdendir. Çayın sütle sunulan halidir. Oldukça lezzetlidir. Özellikle saat 14:00 – 15:00 arasında başlayıp akşamüstüne kadar süren sohbetlerin ayrılmaz parçasıdır.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.