18 Mart 2014 Salı

Μidilli Adasında Tatil Hakkında

Μidilli Adasında Tatil

 Lesvos (Midilli Adası): Uyum ve güzellik adası:

Midilli Adası Hakkında Bilgi ve Midilli Adası Tarihi
Yunanlılar’ın Lesbos (Lesvos şeklinde okunmaktadır) adı ile isimlendirdiği Midilli Adası, oldukça köklü bir tarihi geçmişe sahiptir. Adanın ilk halkı olan Pelasgoslar döneminde adı Pelasgiya olan ada, bugünkü ismi olan Lesbos ismini, Teselya’lı Lapithos’un oğlu Lesbos’tan almıştır



Midilli Adası Gezilecek Yerler
Adaya olan seyahatlerde, sorunsuz bir gümrük işlemi gerçekleştiren gümrük memurları sizi güler yüzle karşılamaktadır. Limandan çıkıp adayı gezmek için bir araba firması ile anlaşıp araç kiralamanız gerekmektedir. Kişi başı 3’er 5’er dil bilen adalılar, birkaç kelime de olsa Türkçe konuşabilmektedirler. Sıcak ada halkı yarım yamalak Türkçesiyle sizinle güzel bir arkadaşlık kurmaya hazırdır. Otelinize giderken yol kenarlarındaki kafelerde serinlemek için buzlu kahve ya da serinletici herhangi soğuk bir içecek içebilirsiniz.
Muhteşem doğası ve güzelliği ile büyüleneceğiniz bu adada, sessiz, sakin, gürültüsüz tatilin, denizin güneşin ve sahilin inanılmaz güzel keyfini damarlarınızda hissedeceksiniz.
Midilli Adası’nda görmeden dönülmemesi gereken yerlerden bazıları şu şekildedir:
1) Ayasos (Agiassos) Midilli limanından 25 km uzaklıkta.
2) Molyvos – Midilli limanından 1 saat 15 dakika uzaklıkta.
3) Eftalu (Eftalou) Moyvos’a 4 dakika uzaklıkta.
4) Skala Skamenia Molyvos’a 35 dakika uzaklıkta.
5) Therma Midilli limanına 20 dakika uzaklıkta.
6) Kalamies Havameydanı yanında Taverna
Midilli Adasında çok şık ve güzel otelleri de içinde barındıran konaklama seçenekleri mevcuttur. Midilli Adası’nda havuzlu veya havuzsuz otel bulmak mümkündür. Otellerin hiçbiri denize sıfır değildir, ancak adanın bütün sahili halka açıktır.



Midilli Adası na Nasıl Gidilir
Her akşam saat 18:00’de Ayvalık limanından hareket eden feribotlar aracılığı ile Midilli limanına varıp gümrükten çıkmak 20:30 gibi bir saatte bitmektedir. Fakat öncesinde rezervasyon yaptırıp, saatleri netleştirerek yer ayırtmak uygun olacaktır.

Midilli Adası Ne Yenir
Midilli Adası’nda karma bir mutfak ve eşsiz lezzetler ziyaretçileri beklemektedir. Tuzlanmış balık en ünlü lezzetlerden biridir. Zeytinyağı üreticisi olan ada sakinleri nedeni ile zeytinyağına ve zeytinyağlılara doymak kaçınılmazdır. Deniz ürünlerinden zengin menüler, lezzetli şaraplar ve bin bir çeşit peynirler ile Midilli’de sadece görsel doyumun değil, gastronomik doyumun da zirvesi yaşanmaktadır.




Ufak Bir Not: Eğer gitmeye karar verdiyseniz önceden yunanistan'dan vize başvurmanız ve tatilinizin keyifle  geçmesini sağlaya bilirsiniz. Aksi takdir'de kapı'dan vize almak hayli zor ve meşagatli tavsiye etmiyorum; Ben o yanılgıya düştüm sabah saat 11'de oraya vardım adaya saat akşam 6'da anca adaya girdim.Vize işlemi yapan polisleri biraz keyfi çalışıyor nasıl olsa bekleyecekler diye ağırdan alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.